Lirik Pilihan : Teman Pengganti



Lagu : Teman Pengganti
Penyanyi : Malique ft Black


Ketawa bersama
Menangis bersama
Ku bersumpah harap kita
Mati pun bersama
Sejak dua menjak ini
Makin kerap ku diganggu visi
Bila celik, juga bila mimpi
Aku nampak kau, tapi bukan aku yang di sisi
Dia membelaimu dengan izin dan permisi
Sentuhan katanya semuanya kau iakan
Sentuhan jari kau diamkan dan biarkan
Aku redha walau tidak ku damba
Walau hampa semuanya dah dijangka
Beberapa purnama dulu cinta bertahta
Kenangan dibina kita indah belaka
Ketawa bersama, menangis bersama
Ku bersumpah harap kita mati pun bersama
Namun hakikatnya, bukan mudah
Aku sembunyikan gulana-gundah
Segalanya kan berubah
Dengarkan apa yang ku mahu luah


*Rahsia ini
Telah lama ku pendamkan
Tiba masanya
Segala-galanya
Ku ceritakan
Aku kan pergi
Pergi ku tak akan kembali
Tiba masanya
Kau cari teman pengganti


Dalam dunia yang maya, prejudis dan bias
Kita tak terlepas dari terkena tempias
Rimas, ditindas, sembunyi dalam puisi dan kias
Tidak kau bidas, tak berpaling walau sekilas
Hanya kau yang tahu kodeksku yang kompleks
Dalam disleksia cuba kekal dalam konteks
Bila dunia seolah tak memahami
Kau sudi selami, dalami dan mengalami
Setia mendengar, sentiasa hadir
Ingat setiap ulangtahun, setiap hari lahir
Tiba pagi Syawal, kaulah yang terawal
Syawal yang terakhir ini pasti rasa janggal
70 000 hijab harus ku singkap
Ku sorok kitab balik tingkap penjara hinggap
Dalam diam ada, seorang yang ku puja
Kau teristimewa tapi dia yang sempurna


Ulang *


Sejak dua menjak ini, ku mencari fungsi kewujudan
Dalam persekitaran yang penuh kejumudan
Terperangkap dalam jasad, ku keliru
Mujur ada kau si peneutralisasi pilu
Namun aku tetap murung, berkurung
Tubuh makin susut, menunggu tarikh luput
Komplikasi di halaman rusuk kiri
Makin sukar nak bernafas, nak bergerak, nak berdiri
Lagu ini yang terakhir aku sajikan
Kalau rindu nanti bolehlah kau nyanyikan
Jaga diri, jangan makan hati
Yang patah kan tumbuh, yang hilang kan berganti
Bilik dah ku kemas, katil dah ku rapi
Cincin, kunci, dompet dalam laci
Ada sikit wang, itu saja baki
Moga-moga cukup untuk majlis itu nanti


Aku kan pergi
Bertemu kekasih abadi
Tiba masanya
Kau cari teman pengganti



p/s: lagu yang tengah meletop sekarang dan menjadi inspirasi kepada aku. Tahniah kepada Malique atas lagu yang mantap ini. :)


SUDAH BACA??? TINGGALKAN KOMEN YE!!! LIKE SKALI TAU!!!..

Tingkatkan Traffic Di Blog PERCUMA!!!

Salam 1 Malaysia,

Saya ingin berkongsi sesuatu dengan para blogger yang sudi singgah ke blog saya ni. Mesti korang nak blog korang dilawat oleh ramai pelawat kan? salah satu cara yang terbaik dan terbukti berkesan ialah dengan menggunakan link exchange.
Dipendekkan cerita, ini adalah 100% percuma dan selamat kerana ia adalah untuk membantu korang meningkatkan traffic di blog korang.

 


DAFTAR SEKARANG DAN LIHATLAH SENDIRI PERBEZAAN TRAFFIC DI BLOG ANDA!!!

LANGKAH-LANGKAH UNTUK MENDAPATKAN TRAFFIC YANG TINGGI DI BLOG KORANG.

1. REGISTER DI HITLEAP.COM 
2. LETAKKAN LINK BLOG KORANG DI MY WEBSITES
3. KLIK PADA LINK EXCHANGE DAN ENABLE KAN SEPERTI DIBAWAH 
4. KLIK PADA START LINK EXCHANGE DAN AKAN POP UP SEPERTI DIBAWAH

5. BIARKAN WINDOW ITU SEBERAPA LAMA YANG ANDA MAHU DAN MASA ITULAH BLOG KORANG DILAWAT OLEH SELURUH PENDAFTAR HITLEAP.COM

ANDA AKAN PERASAN TRAFFIC BLOG KORANG AKAN JADI SEPERTI DIBAWAH


SUDAH BACA??? TINGGALKAN KOMEN YE!!! LIKE SKALI TAU!!!..

JoinTopLine Layari Internet dan Dibayar!!!


JoinTopLine - Anda dibayar dengan hanya melayari Internet seperti biasa! 

PENDAFTARAN PERCUMA DAN BAYARAN dalam USD$ (PayPal)


Apa itu JoinTopLine?

TopLine adalah 'browser add-on' yang ringkas. TopLine menggantikan iklan (ads) pada website yang anda layari dengan iklan (ads) daripada rangkaian TopLine. Pengiklan membayar TopLine, dan TopLine berkongsi pendapatan dengan anda. Refer rakan² anda dan anda dihadiahkan juga komisen setiap kali mereka menghabiskan masa melayari internet juga. TopLine tidak memberikan maklumat diri anda kepada 'spammers'.

Contoh TopLine 'add-on' pada Google Chrome
Lama



Baru (02-10-2012)



Bagaimana untuk menyertai JoinTopLine?

1 - Register di SINI
2 - Isi form dan click ' Register '
3 - 'Confirm' email anda
4 - Download TopLine 'add-on' ke Browser utama anda (Chrome, Firefox or Safari)
5 - Install dan Login! Siap! Anda boleh kembali surf internet seperti biasa sambil menjana USD$



Tambahan

01 - Apabila rakan² mendaftar di bawah link TopLine kita, kita ada mendapat 5% komisen daripada mereka.
02 - TopLine dikira dalam points. 'Rate' Topline adalah 1000 points = USD$0.75.
03 - 'Cashout' minima adalah USD$10. Bersamaan dengan ±13500 points.



Bukti pendapatan daripada JoinTopLine

07-08-2012


22-09-2012


p/s: aku dah test, skrg aku main internet macam biasa. bila dah cukup point, aku akan tunjukkan bukti payments tersebut. benda ni xrugi pun aku rasa. Jom la try sama2 ye. :)



SUDAH BACA??? TINGGALKAN KOMEN YE!!! LIKE SKALI TAU!!!..

Kisah Di Gunung Jerai, Kedah.

Salam 1 Malaysia,

AKHIRNYA, aku kembali untuk update blog ni yang sekian lama ditinggalkn dan sudah pastinya berhabuk. Aku dah beli clorox ni tuk cuci habuk kat blog ni. hehehe.. Aku nak citer skit pengalaman aku bercuti di Gunung Jerai. Pengalaman yang sangat bermakna bagi aku kerana berlaku pelbagai keajaiban yang berlaku pada aku sepanjang aku berada di sana. Kalau pembaca nak tahu kisah disebalik Gunung Jerai ni, boleh baca disini. 

Tujuan aku kesana adalah untuk menemani sepupu aku. Aku, sepupu dan isterinya, tiba di kaki gunung jerai dalam pukul 5.30ptg. Sepupu aku ni berhajat untuk berbuka puasa di puncak gunung. So, kami sempatlah membeli makanan di kedai berhampiran sebelum kami mula mendaki gunung tersebut. 

Memandangkan sepupu aku dan isterinya berpuasa, aku jela yang diharapkan untuk memandu kereta. Aku mulakan dengan bismillah dan mula membuat niat yang baik ketika mula menekan minyak kereta. Sejak dari kampung lagi sepupu aku sudah berpesan supaya pasang niat yang baik je sepanjang perjalanan. Insyallah hajat dan niat baik aku tu akan dimakbulkan Allah. 

Keadaan jalanraya semasa mendaki gunung memang tidak berapa baik, jadi aku memandu dengan berhemah la skit. Sepanjang perjalanan ada jugak ditemani oleh penghuni tetap gunung jerai, si kera yang menantikan makanan daripada pengunjung gunung.

Kami tiba di The Regency Jerai Hill Resort pada pukul 6ptg. Aku pertama kali tiba ditempat tu, memang cantik permandangannya. Sempatlah aku snap beberapa gambar untuk kenangan. Jom layan gambar tu dulu ok.


Pemandangan dari Resort. Nampak laut dan pulau kecil, sawah padi yang luas dan rumah-rumah kampung.


Resort yang cantik ditambahkan lagi dengan skill aku ambil gambar. :)

OK DAH!!!
Sambung cerita aku tadi ok, selepas puas bergambar, kami meneruskan perjalanan ke puncak gunung. Sebaik keluar dari pintu keluar resort, ada gerai kecil dengan sorang pemuda menjaganya, kata sepupu aku, lelaki tu menjual barang2 mistik yang berasal dari alam bunian. Mendengar penjelasan itu, aku terkejut skit dan semakin teruja untuk mengalami sendiri perasaan berada digunung ni. 

Kami pun tiba diTelaga Tok Sheikh, nk tau kisah tempat ni?? baca disini. Kami singgah mandi jap dan ambil wuduk untuk solat magrib dan bermalam di puncak gunung. Air telaga tu memang sejuk dan nyaman sangat tetapi ada orang yang telah mencemarkan kawasan telaga dengan bekas2 lilin yang tidak dibersihkan. Cantik tempat tu kalau dijaga dengan betul. Dengar cerita, ada orang yang datang kesitu untuk berubat. Aku pun tak faham sangat berubat jenis ape, jadi suka hati diorang la.

Kami tiba di Padang Tok Sheikh pukul 7ptg. Ada macam2 cerita tentang Padang ni. Nak tau?? Baca disini. Kami pun bersiap untuk berbuka dan solat magrib. Kawasan sekeliling semakin gelap. kami hanya berbekalkn lampu handphone je. 

Tiba-tiba!!!!!!!!!!! Tunggu sambungan kisah saya ok.. hehe.

Sekarang kita layan gambar diPadang Tok Sheikh pulak.






p/s: Sambungan kisah saya akan disiarkan dalam masa terdekat. Banyak perkara yang berlaku. Nak tau kena la sabar dan selalulah menjenguk blog saya ok. Terima Kasih!!!



SUDAH BACA??? TINGGALKAN KOMEN YE!!! LIKE SKALI TAU!!!..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...