Air Terjun Lata Hammer

Salam.. rasanya dah banyak hari saya tidak meng'update' blog yang bertuah ni.. ^^ .. Sekarang, ape yang saya nak ceritakan adalah mengenai tempat best yang dah saya lawat semasa cuti bersama kawan².. Kitorang walaupun student masih lagi rajin jalan² and buat aktiviti lasak lagi mencabar.. Bila masa nak study ntah.. hahaha..

Tempat yang kami pergi ialah Lata Hammer. Lata Hammer ni bertempat diantara jalan gombak lama ke bentong.. Kalau dari highway karak, korang leh ambik exit ke kg bukit tinggi selepas tol bentong. Bagi korang yang belum tau pasal keindahan air terjun lata hammer ni.. meh tengoh gambar yang saya ambil ni.. ---->

 
Amacam??? Cantikkan??? Air terjunnya yang sukar untuk didampingi, memang mencabar bagi yang hati kental untuk berenang ke arahnya... Air yang sangat deras dan dalam memang best untuk mandi mandi, lagipun disini siap ada pasir pantai lagi.. fuhh!! cam kat pantai je kan.. Ada port untuk berkhemah lagi.. memang kat sini terbaek!!! Walaupun terpaksa meredah hutan selama lebih kurang 1jam, kepenatan itu akan terubat pabila melihat air terjun yang indah ini.. 
 


 
Perjalanan yang xakan sunyi dari bunyi deruan air sungai yang mengalir disepanjang jalan.
Bergambar kenangan sebelum berangkat pulang yang akan pastinyer membuat kitorang mandi peluh.. ^^
........ Sekian sahaja cerita dari saya.......

SUDAH BACA??? TINGGALKAN KOMEN YE!!! LIKE SKALI TAU!!!..

8 comments:

Pwincesz Dee said...

Jauh perjalanan luas pemandangan... Ada kena mengena x??? hehe

me | is | aku said...

mcm sunyi je. tkot pulak

Junk said...

kalo da g ramai2.. xkan sunyi la.. huhu..

Pwincesz Dee said...

da siap2 mandi, berpeluh balik..huhu

Junk said...

tempat ni sesuai bagi yang suka aktiviti lasak je.. yang malas tu g lepak kt kolam renang sudah.. hahaha

nurkaloi said...

tak pnah tawu ad tmpat ni

syokk wat xtviit ngan mmber niee

Junk said...

tempat yang menarik dan mencabar.. kalo nak g, kena la ramai2 bru seronok.. at least selamat skit.. :)

~ SYAWAL FITRAH ~ said...

aduyai! sy org phg pun xpenah p sini~ :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blog Indah Ini Milik Sepenuh Junk Rx®