One Station Hotel

Salam.. Arini aku dan akak aku sekeluarga ke Kota Bharu atas sedikit urusan. Aku pun  tak lepaskan peluang tuk shopping raya sikit. hehe.. Kami check in kat hotel one station berhampiran dengan tesco. Sekarang aku nak cerita sedikit tentang hotel yang aku duk menumpang ni. Dengan package yang kami pilih, kami dapat la menjamu selera semasa berbuka semalam. Dalam pukul 7.15mlm kami turun la ke restoran hotel untuk menjamu selera. Setibanya dimeja makan, terbentanglah kain alas meja tanpa ada apa apa diatasnya lagi. Aku agak bengang tapi aku ni kan penyabar, sabar jela jap. Tunggu punya tunggu, masa berbuka pun tiba, pihak hotel menjamu kami dengan buah buahan dan air. Dalam masa 10 minit kemudian sampai la makanan kami satu persatu. Memang nampak la pengurusan hotel ni kelam kabut. Nak kata ramai orang masa tu, memang xramai langsung la. hanya ada 2 keluarga je masa tu. haha.. leh cakap lembab la kan. Ni la Hotel tu..

Aku sebenarnya nak luahkan perasan je kat sini.. hahahaha.. boring la.. Mujurlah ada wifi kat hotel ni.. leh la layan internet jap.. tapi aku bengang dengan malaysia ni.. kenapa la aku nak tengok running man kat youtube tapi malaysia ni block lak.. ciss.. tgk kt hp jela... Sekian la luahan aku kat sini.. bye2

SUDAH BACA??? TINGGALKAN KOMEN YE!!! LIKE SKALI TAU!!!..

Pepatah Melayu...

Dihening pagi yang indah ini, aku baru je pulang melawat bayi pertama adikku. Setibanya dirumah, aku tiba-tiba terfikir untuk berkongsi dengan semua orang tentang pepatah melayu. Walaupun kita ni orang melayu, mesti ramai diantara kita masih tidak tahu maksud sebenar sesetengah pepatah. Semua bangsa ada pepatah untuk menunjukkan sesuatu maksud tanpa menyampaikannya secara terus terang. Disini aku senaraikan sedikit pepatah melayu yang selalu kita dengar tapi kalo ada yang tak pernah dengar, sila la ambil perhatian supaya tidak berlaku salah faham kelak.. Semua pepatah ni biasanya digunakan oleh orang-orang tua dahulu. Tapi sekarang, karam singh walia pun da pandai guna.. mungkin bangsa singh tak ada pepatah barangkali..

Ditelan mati emak, diluahkan mati bapa.

 maksudnya: Susah memilih kerana kedua-dua pilihan sama penting.


SUDAH BACA??? TINGGALKAN KOMEN YE!!! LIKE SKALI TAU!!!..

Pengubat Kesepian Rindu

A s s a l a m m u a l a i k u m .................

Jam menunjukkan pukul 4 pagi, disebabkan mata aku tidak dapat dilelapkan, berbekalkan laptop adik aku yang ditinggalkan dirumah, aku mula untuk membuat senaman jari dan dalam kata lain mengupdatekan blog aku ni. inilah yang bermain difikiranku sekarang..<3 <3 (jiwang jap.. hehe)



aku umpama laut yang tiada bertepi dan tiada berpenghuni
umpama malam yang hadir tiada berbintang
melihat senyuman terukir dibibirmu penuh dengan keceriaan
mendambakan aku tiada meninggalkanmu

detik demi detik tiada berbeku
pergilah ia dalam diam
kenangan bersamamu muncul dimindaku
temani ku siang dan malam

bila bayangmu tiada dimata
ingatlah aku disini selalu
bila rindu melukai hati yang tiada berkata
tentangan mata menjadi pengubat hati pilu

jangan lepaskan pelukan eratmu
kekalkan ia bersama samaku
kerana jiwa ragaku cintakan dirimu
ingatlah bahawa inilah pengubat kesepian rindu.

p/s : Ditujukan khas buat insan yang sentiasa bertandang dihatiku.... P...dee

SUDAH BACA??? TINGGALKAN KOMEN YE!!! LIKE SKALI TAU!!!..

Angry Birds Rio


This is new version of angry bird. To download click here

SUDAH BACA??? TINGGALKAN KOMEN YE!!! LIKE SKALI TAU!!!..

Koleksi Lagu-Lagu Raya Pilihan Ramai

Sempena hari raya akan bakal menjelma kelak, aku ingin berkongsi lagu-lagu raya yang ada dalam simpanan aku. Ini la lagu raya yang tiap-tiap tahun kita dengar dan tak penah bosan. Ni la dinamakan "evergreen song" dan melekat didalam hati semua orang. Kalo nak dengar dan simpan buat simpanan peribadi, download jela kat link bawah ni...

Koleksi Lagu Raya Vol. 1


 Aishah - Pulanglah
Aman Shah - Kepulangan Yang Dinanti
Anuar & Elina - Suasana Hari Raya
Asha Malik - Pulang Di Hari Raya
Awie - Raya Yang Sempurna
Black Dog Bone - Cahaya Aidilfitri
DJ Dave - Menjelang Hari Raya
Fazidah Joned - Selamat Hari Raya
Jamal Abdillah - Salam Aidilfitri
Jeffrydin - Musafir Di Aidilfitri
Junainah - Suasana riang di hari raya
Krisya - Satu Hari Di Hari Raya
M. Nasir - Suatu Hari Di Hari Raya
Mamat - Ku Pohon Restu Ayah Bonda
Noorkumalasari - Pulang Di Hari Raya
Othman Hamzah - Gembira Bersama Di Hari Raya
P. Ramlee - Dendang Perantau
P.Ramlee - Suara Takbir



SUDAH BACA??? TINGGALKAN KOMEN YE!!! LIKE SKALI TAU!!!..

Munif Ahmad - Penawar Hati Vol. 3

Doa Diberi Petunjuk Yang Benar
Doa Memohon Kerahmatan Allah
Doa Kepada Kedua IbuBapa
Doa Memohon Kebaikan Semua Urusan
Doa Menambah Kefahaman Ilmu
Doa Memohon Kedudukan Yang Baik
Doa Dijauhi Musuh Dan Orang Zalim
Doa Memohon Dipermudah Segala Urusan

p/s: Click on the title to download the mp3. 




SUDAH BACA??? TINGGALKAN KOMEN YE!!! LIKE SKALI TAU!!!..

SNSD MV

SNSD aka Shoujo jidai aka Girls Generation New Release MV Bad Girl...

Download Here

Untuk tengok di youtube, klik link ini....

http://www.youtube.com/watch?v=auOpRIZyrmc

SUDAH BACA??? TINGGALKAN KOMEN YE!!! LIKE SKALI TAU!!!..

Bruno Mars 2010 Album

01. Grenade
02. Just the way you are
03. Our First Time
04. Runaway Baby
05. The Lazy Song
06. Marry You
07. Talking to the Moon
08. Liquor Store Blues (feat. Damian Marley)
09. Count On Me
10. The Other Side (feat. Cee Lo Green & B.o.B)
p/s: Click on the song title to download the song..






SUDAH BACA??? TINGGALKAN KOMEN YE!!! LIKE SKALI TAU!!!..

Lagu-Lagu Nostalgia Slam




Slam - Kala Hujan
Slam - Nur Kasih
Slam - Gerismis Mengundang
Slam - Tak Mungkin Berpaling
Slam - Kurnia
Slam - Buat Seorang Kekasih
Slam - Kembali Terjalin
Slam - Rindiani
Slam - Jika Kau Rasa Getarnya
Slam - Mentari Muncul Lagi

p/s: untuk download lagu, klik pada tajuk lagu. tq.

SUDAH BACA??? TINGGALKAN KOMEN YE!!! LIKE SKALI TAU!!!..

Kristal - Luahan Hati

Kristal - Luahan Hati   Download
Kristal - Luahan Hati (minus one)   Download 

SUDAH BACA??? TINGGALKAN KOMEN YE!!! LIKE SKALI TAU!!!..

Berbuka Puasa Di German??

Baru-baru ini aku ada join kawan2 berbuka puasa di ampang, nama tempat tu "German Deli Imbis". Dengan hanya bayaran RM28 je, aku boleh makan puas2. Tapi aku xdela nak melantak sampai pecah perut, kan xbaik seksa bada. hehe..Kualiti makanan kat situ memang memuaskan, boleh kata standard makanan western la kan.. nama kedai pun da german. Bertempat di Ampang, berdekatan dengan petronas. So, senang la kalo ada sape2 rasa nak try.

SUDAH BACA??? TINGGALKAN KOMEN YE!!! LIKE SKALI TAU!!!..

Gambar Dari Handphone...

Malam ni aku terjaga dari tido sebab tiba2 ada bunyi cam ada orang atas syiling apartment aku. dah la umah aku paling atas. terus aku xleh nk tdo.. haha.. sekarang aku rasa cam nak topup blog aku, so, inilah yg aku maksudkan.. beberapa gambar aku ambil time aku bercuti di Pulau Perhentian. Memang best bro.. kalo bleh nak gi lagi la. hehe..




SUDAH BACA??? TINGGALKAN KOMEN YE!!! LIKE SKALI TAU!!!..

Kata-Kata Semangat..

 

Aku sgt tertarik dgn ungkapan "IMAGINATION IS MORE IMPORTANT THAN KNOWLEDGE" kerana ini la sumber inspirasi kepada aku. mungkin betul ayat tu tp mestilah kena pada tempatnyer juga. just let our brain think about it for a while.. dont stress yourseft to study.. hehe


SUDAH BACA??? TINGGALKAN KOMEN YE!!! LIKE SKALI TAU!!!..

Teringat Masa Sekolah Dulu-Dulu.....

 
 Fyi, ini la pelakonnyer.. nama dia natt natasha.

Baru je abis tgk movie cerita thailand, suckseed. cerita ni mmg best bg aku sbb dlm citer ni byk babak kelakar dan sedih. yg tang sedih tu lak pasal hati seorang lelaki yg jatuh cinta. ape kaitannya cerita ni dgn tajuk entry aku ni? haa.. ni yg aku nk habaq mai ni.. hehe.. kang da kuar loghat kedah. pada permulaan citer ni ada memaparkan kisah sorang budak lelaki yg mmg pendiam dan xpandai menyanyi, dalam kelas dia tu, dia je yg xpandai nyanyi. ms dia nk kena nyanyi tu, ada sorang budak pompuan cuba tuk tolong dia tp dia yg xtau pape main hentam je.. haha.. kesian kt dia. tp yg sweetnyer disini, bila budak pompuan tu bg kaset tuk lagu tu, dia dgr dan nyanyi balik pastu dia rakam dalam kaset yg sama. haha.. ditakdirkan diorang terpisah dan kaset tu xdpt dikembalikan kepada budak perempuan tu......

SUDAH BACA??? TINGGALKAN KOMEN YE!!! LIKE SKALI TAU!!!..

Alhamdulillah....


Tanggal 16 Ogos 2011, aku dengan hati yg sangat teruja telah berjaya membina satu rangkain maya dalam hati aku ini. ape yg aku maksudkan adalah blog ini, terciptanya blog ini, idea yg akan aku lampiaskan terhadap laman ini adalah berkaitan dengan hidup aku. mungkin ini da biasa bagi orang lain yg juga mempunyi blog dan kisah hidup diorang tp ape yg akan aku sampaikan adalah hanya untuk kepuasan jiwa raga aku. dengan harapan yg berkobar-kobar aku teruskan niat suci murni gunakan tanpa was-was aku ini dan biarlah ape yg aku luahkan ini menjadi titik keindahan dalam kisah hidupku. Amin..

SUDAH BACA??? TINGGALKAN KOMEN YE!!! LIKE SKALI TAU!!!..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...