Hari Akhirat Dan Padang Masyar

Assalamualaikum w.b.t.

✐ Selepas Malaikat Israfil meniup sangkakala (bentuknya seperti tanduk besar) yang memekakkan telinga, seluruh makhluk mati kecuali Izrail & beberapa malaikat yang lain. Selepas itu, Izrail pun mencabut nyawa malaikat yang tinggal dan akhirnya nyawanya sendiri.

✐ Selepas semua makhluk mati, Tuhan pun berfirman mafhumnya "Kepunyaan siapakah kerajaan hari ini?" Tiada siapa yang menjawab. Lalu Dia sendiri menjawab dengan keagunganNya "Kepunyaan Allah Yang Maha Esa lagi Maha Perkasa." Ini menunjukkan kebesaran & keagunganNya sebagai Tuhan yg Maha Kuasa lagi Maha Kekal Hidup, tidak mati.

✐ Selepas 40 tahun, Malaikat Israfil a.s. dihidupkan, seterusnya meniup sangkakala untuk kali ke-2, lantas seluruh makhluk hidup semula di atas bumi putih, berupa padang Mahsyar (umpama padang Arafah) yang rata tidak berbukit atau bulat seperti bumi.

✐ Sekelian manusia hidup melalui benih anak Adam yg disebut "Ajbuz Zanbi" yang berada di hujung tulang belakang mereka. Hiduplah manusia umpama anak pokok yang kembang membesar dari biji benih.


SUDAH BACA??? TINGGALKAN KOMEN YE!!! LIKE SKALI TAU!!!..

Jom Layan : The Killer Elite

Selepas gua melantak kat IKEA, gua dan member² lepak kat panggung wayang pulak. Movie yang gua layan kali ni adalah Killer Elite.. bagi korang yang belum tengok cerita ni, jom gua citer sikit pasal asal citer ni ok.. ini kisah sebenar yang diorang ambil dari novel THE FEATHER MAN... (korang leh tgk ape citer sebalik ni kt wikipedia).. 




Gua layan citer yang action, so bagi korang yang suka citer aksi, ni la cerita yang terbaik... pelbagai taktik untuk membunuh digunakan dalam cerita ni. Segalanya untuk menyelamatkan seorang rakan. Kalo korang nak tau lebih lanjut, kena la hadirkan diri ke panggung yang berdekatan anda.. hahahaha.. enjoy okay.. ^^


Nak tengok rating dan sinopsis?? Tgk sini.. http://www.imdb.com/title/tt1448755/

Jom sama tengok trailler Killer Elite kat youtube.. http://www.youtube.com/watch?v=lft48yFsHGU

SUDAH BACA??? TINGGALKAN KOMEN YE!!! LIKE SKALI TAU!!!..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...