25 Things Random Giveaway by Penmerah.com

Salam..
Hari ni ada masa sikit tuk update blog n follow blogger yang singgah blog ni..
Sekarang memang busy dengan study untuk exam, so ni curi masa skit la demi blog buruk ni.. :)
Sekarang xnak update panjang2 tapi just nak join GA by Penmerah.com
Terima kasih kepada PwinceszDee kerana tag saya.. :D
Semoga ada tuah untukku.. hehe..


Kalo korang yang ske join GA, so, apelagi tunggu?? join la ye..
Kalo nak join, Klik link ni PENMERAH.COM


Macam mana nak join:
1. Buat entri dengan ”25 Things Random Giveaway by Penmerah.com”
2. Kena la follow blog Penmerah.com.
3. Copy banner comel tu dan letak dalam entri untuk join Random Giveaway.
4. Tag kawan – kawan minimum 3 orang aje. Nak tag ramai pun boleh takde masalah.
5. Dah siap entri, tinggalkan link entri tu kat ruangan komen kat blog penmerah.com.

Insan yang aku nak tag...


Kepada yang di-tag.. Join la jugak ye.. ;)




SUDAH BACA??? TINGGALKAN KOMEN YE!!! LIKE SKALI TAU!!!..

Lirik : Kangen Band - Kembali Pulang


Bintang terlihat terang
Saat dirimu datang
Cinta yang dulu hilang
Kini kembali pulang

Lihatlah dia mulai bernyanyi
Coba merangkai mimpi
Cinta yang dulu pergi
Kini datang kembali

Wajahmu mengingatkanku
Dengan kekasihku dulu
Wajahmu mengingatkanku
Dengan masa laluku

Reff:
Kekasih yang dulu hilang
Kini dia tlah kembali pulang
Akan ku bawa dia terbang
Damai bersama bintang

Kekasih yang dulu hilang
Kini dia tlah kembali pulang
Betapa senang ku dendangkan
Dan takkan ku lepaskan

Wajahmu mengingatkanku
Dengan kekasihku dulu
Wajahmu mengingatkanku
Dengan masa laluku

Download Here : [link]


SUDAH BACA??? TINGGALKAN KOMEN YE!!! LIKE SKALI TAU!!!..

"My Happiest Moment"



“My Happiest Moment”


Memori indah nie terjadi pada hari Sabtu bersamaan 15 Oktober 2011
Lokasi : Putrajaya
Kalau nak ikutkan tiap-tiap minggu kami keluar bersama tapi moment ini palingggg indah untuk kami!
Kami berjanji nak keluar petang.. Saya keluar dalam pukul 5 petang selepas selesai solat asar.. 
Tepat pukul 6 petang saya tiba diperkarangan tempatnya… 
Saya tak sabar nak jumpa si dia dan nak sangat lihat si dia berdandan cantik untuk saya..
Terpandang wajahnya, saya terus tersenyum sendiri ^^
Memakai hoodies pink yang baru dibelinya khas untuk dipersembahkan kepada saya.
Cantik sangat dan saya tidak dapat melepaskan pandangan mata ni dari memandangnya.
Kami terus menuju ke kedai makan kerana sama-sama sudah berjanji untuk makan bersama.
Lepas makan kami pergi ke Putrajaya [ini memang takde dalam rancangan]
Sampai sana, azan maghrib berkumandang,
saya terus pergi ke masjid sedangkan dia menunggu diluar kerana katanya ehem2 (datang bulan tu) 
Lepas tu, kami berjalan2.. 
Bermulalah aktiviti ‘photoshoot’.. hehe^^
Merangkap jurugambar tangkap muat,
Banyak gambar yg diambil… 
(lebih banyak dari yang biasa)
Katanya "Pandai b ambil gambar kan".. (happy jek kena puji) :D
Selepas puas bergambar dihadapan masjid Putrajaya, kami ke jambatan yang dipenuhi lampu warna-warni disana,
Kami betul-betul seronok malam tu dan memori terindah tu takkan kami lupakan…
FOR TIME BEING AND FOREVER “YOU, I LOVE YOU DAMN MUCH!!
Haaa, ni lah antara gambar yang saya nak kongsikan…“Best moment ever N my happiest moment”











This entry especially for joining the contest. Thank you to Olympus.



This is your chance to put your photography skills to the test! Here’s what you need to do:
1. Write a blog post titled “My Happiest Moment”.
2. Include a photo in your blog post that describes your happiest moment. It can be a pre-existing photo, or you can go out and shoot something that represents that moment!
3. Download this file containing Olympus Happy Photography logo variations, choose one of the colour variations and include it in your blog post as well.
4. Once you have written your blog post and taken your photo reflecting the theme of ‘Happy Photography’, submit them at http://nuffnang.com.my/olympus2011 and the best photos with stories behind them will win some awesome prizes from Olympus!
Here’s what you stand to win:
1st prize – Olympus PEN Lite E-PL3 Kit
2nd Prize – Olympus PEN mini E-PM1 Kit
3rd – 5th Prize – Olympus PEN Leather carry-all bag
Deadline for submissions is 11.59 pm, 12 November 2011 (Saturday) so hurry now, start documenting stories of your fondest, most unforgettable memories. All you need is one memory to get started. Select your best work, submit it and stand a chance at winning sexy gadgets from Olympus!





SUDAH BACA??? TINGGALKAN KOMEN YE!!! LIKE SKALI TAU!!!..

CuteBag Collections - Bag For Sale

HELLOOOOOO... PERHATIAN KEPADA GADIS-GADIS!!!!
KORANG NAK BERGAYA TETAPI TIADA HANDBAG???
DAPATKAN READY STOCK HANDBAG PELBAGAI DESIGN DISINI...

------KLIK PADA GAMBAR------


ANTARA HANDBAG YANG ADA DIJUAL....

          

     


DAN BANYAK LAGI!!! .. SILA KE LAMAN FACEBOOK 




SUDAH BACA??? TINGGALKAN KOMEN YE!!! LIKE SKALI TAU!!!..

Kisah Bangang Dalam Bas RapidKL

Salam..

Entry hari ni aku nak story morry kat korang tentang peristiwa bangang yang first time berlaku dalam hidup aku ni.. Malu lak tengok orang melayu gaduh depan foreigner.. ish3..

....sekadar gambar hiasan....

Benda ni jadi depan mata aku semasa aku naik bas rapidkl, aku ni suka dengar mp3 pakai earphone, so xdela dengar sangat pape yang berbunyi disekeliling aku tapi tiba2 aku dengar suara bising, aku terus pandang dan mencabut salah satu earphone tuk mendengar ape yang terjadi. Rupa-rupanya driver bas dengan salah sorang penumpang bergaduh.. huhu.. punca sebenar aku pun xtau tapi dari ape yang aku dengar dari penumpang tu, dia cakap driver tu rampas duit tambang dia. Driver bas ni badan dia kecik n kurus je tapi kuat melawan. Sorang lagi tu pulak brader yang umo dalam 40thn camtu. Brader tu memang xpuas ati dengan driver tu, siap ajak gaduh kat luar lagi. Semua ni disaksikan oleh seluruh penumpang bas seramai dalam 30orang. Aku yang berada ditengah2 ingat nak damaikan je diorang ni takut jadi lagi parah kan tapi mujurlah ada sorang mamat pakistan yang jarakkan diorang. Gaduh mulut diorang ni berlarutan sampai 5minit. Driver tu yang memang tak puas hati berterussan menghalau brader tu tapi brader tu nak naik jugak sebab dia cakap da bayar pakai kad. Aku jadi tersengeh skit (cover skit kan). Macam2 la kan. Akhirnya diorang puan sama2 diam lepas driver tu kembali bawak bas. that all la citer aku.

Moral of the story : Buat semua driver bas seluruh dunia, respect your passenger, buat semua penumpang  
                              pulak, banyakkan bersabar ok.. mungkin driver tu stress kerja kot. tu yang mood
                              xbrape ok tu. Papepun, peace ok.. yeah!!!



SUDAH BACA??? TINGGALKAN KOMEN YE!!! LIKE SKALI TAU!!!..

Apit feat. Appy - Tak Ku Sangka Tak Ku Duga


malam...
ku tidur tak lena
teringatkan dirimu
terimbas kembali kenangan lalu
alangkah indahnya bersamamu

mengalir air mataku
menemani malam sepiku
ku rindu saat bersamamu
sukarnya ku untuk melupakanmu

....korus....

dahulu engkau berikan cinta
mengapa kini engkau berubah
manakah janji akan setia menanti

jikalau engkau tak lagi cinta
katakan saja aku tak kisah
dari kau terus membuat ku menunggu
tak ku sangka
tak ku duga

perpisahan yang akan melanda
dah ku cuba
pertahankan
namun dirimu pergi jua

cintamu bagaikan rembulan
yang hadir bila malam menjelang
kau hilang bila siang mendatang
begitulah sikap mu oh syg

kau lontar cintaku ditepian
ku bagaikan hanyut di lautan
yang lemas di dalam percintaan
dipukul gelombang keresahan

mengalir air mataku
menemani mlm sepiku
ku rindu saat bersamamu
sukarnya ku untuk melupakanmu

Download Sini
Mediafire Link 



SUDAH BACA??? TINGGALKAN KOMEN YE!!! LIKE SKALI TAU!!!..

Luahan Untuk Awak....

Salam..

Awak, disini saya ingin meluahkan ape yang terpendam dihati saya. Ape yang saya rasakan apabila saya berjumpa dengan awak. Mula-mula kalau ikutkan hati saya, sebelum hari untuk kita janjikan bertemu, hati saya dalam kegembiraan, ketidaksabaran hadir dalam diri ini. Walaupun cuma seminggu tidak bersua muka dengan awak, rindu yang saya rasakan membuak-buak bagaikan bom yang mahu meletup. Saya hadapi hari-hari saya dengan tenang dan sabar dalam menanti saat indah yang bakal saya tempuhi bersama awak. Dari hari ke hari saya tempuhi hanya bertemankan panggilan dan pesanan ringkas dari awak. Saya gembira setiap kali berhubung dengan awak. Walaupun kadang-kadang kita sendiri rasa seperti sudah tiada lagi topik untuk diceritakan namun dalam hati saya tidak sedikit pun rasa bosan.


Hari yang dijanjikan untuk bertemu telahlah pun tiba, saya datang kepada awak untuk kesuatu tempat yang kita sendiri tidak pernah bincangkan dimana kerana ape yang sama-sama kita nak hanyalah luangan masa untuk dihabiskan bersama. Walaupun begitu, saya tidak mahu mengsia-siakan hari kita bersama, saya membawa awak jalan-jalan ke tempat tersebut. Untuk pengetahuan awak, setiap kali saya menunggu awak muncul dimata saya, saya sentiasa alihkan pandangan saya kearah pintu pagar tempat awak bakal muncul, saya rasakan tidak sabar untuk melihat awak. Ape yang bermain difikiran saya pada masa itu adalah cara awak berpakaian, cara awak menegur saya nanti, riaksi yang awak bakal berikan pada saya apabila berjumpa saya dan banyak lagi yang terlintas ditakuk fikiran saya. Sejurus awak muncul, saya akan tenung sejenak wajah cinta hati saya ini. Secara tiba-tiba saya lupa ape yang patut saya lakukan pada masa itu. Saya seolah-olah hilang tujuan yang hakikatnya sebelum kita berjumpa, kita sama-sama sudah rancangkan hal itu. Tapi tak ape, saya tetap akan cuba untuk memberikan hari kebahagian awak itu.

Setelah kita tiba ke tempat yang dituju, kita berjalan beriringan sambil melihat sekeliling. Berbual sesuatu yang kita sendiri kadang-kadang tidak pernah terfikir untuk membualkanya. Setelah penat berjalan, kita menuju ke tempat makan, menghilangkan penat dengan duduk dan menjamu selera bersama-sama. Citarasa kita memang serupa, ape yang awak suka, saya pasti akan suka. Kalau awak nak tau, sejak kenal awak jugak, banyak perkara yang saya tak suka menjadi suka oleh kerana awak. Saya pun tak sangka dengan perkara itu. Tapi saya tidak kisah kerana ia kuasa cinta awak pada saya.. hehehe..


Bila sudah kenyang menjamu perut, kita pun sambung melangkah lagi. Terus terang saya ingin awak tau, saya tidak pernah bosan bersama dengan awak. Tapi awak, apabila tiba saat saya tersilap bicara, awak pula yang muncung, merajuk yang boleh buat saya jadi tidak tentu arah. Saya seolah-olah bercakap seorang diri, berjalan tanpa ditemani. Awak berjalan saya ekori tapi bila saya berhenti, kaki awak melangkah pergi. Saya tidak sanggup tinggalkan awak sendiri, hadirlah saya untuk menemani awak dan kekal disisi. Awak, sejam sudah berlalu, rajuk awak tidak juga saya berjaya ubati. Hati saya sedih dan bengung tak tahu ape yang patut saya lakukan lagi. Sehinggalah kedetik-detik terakhir kita bersama, awak masih lagi dingin melayan saya. Saya sanggup bersabar dengan awak, bukan untuk hari ini sahaja tapi untuk selamanya. Saya harap awak tau dan sedar akan kehadiran saya dalam hidup awak. Saya sudah mencuba yang terbaik untuk membahagiakan diri awak tapi ape kan daya, saya rasakan diri saya gagal. Semoga awak mengerti dan memberi ruang bahagia dihati awak untuk menerima saya. Maafkan saya kiranya ada terkasar bahasa sepanjang kita bersama. Berikanlah kemaafan awak kepada saya, hilangkanlah rajuk awak, berikan senyuman agar saya dapat rasakan awak bahagia.

Itulah sahaja luahan hati saya kepada awak. Saya menulis semua ini bukanlah untuk mengingati saat sedih itu tetapi untuk mengingatkan diri supaya tidak berulang perkara yang sama. Kiranya awak membaca ini, segeralah awak bagitahu saya ape yang ada dihati awak. Saya sayangkan awak. Saya juga mencintai awak. Terima kasih kerana menjadi kekasih saya. Sekian.






SUDAH BACA??? TINGGALKAN KOMEN YE!!! LIKE SKALI TAU!!!..

Hari Akhirat Dan Padang Masyar

Assalamualaikum w.b.t.

✐ Selepas Malaikat Israfil meniup sangkakala (bentuknya seperti tanduk besar) yang memekakkan telinga, seluruh makhluk mati kecuali Izrail & beberapa malaikat yang lain. Selepas itu, Izrail pun mencabut nyawa malaikat yang tinggal dan akhirnya nyawanya sendiri.

✐ Selepas semua makhluk mati, Tuhan pun berfirman mafhumnya "Kepunyaan siapakah kerajaan hari ini?" Tiada siapa yang menjawab. Lalu Dia sendiri menjawab dengan keagunganNya "Kepunyaan Allah Yang Maha Esa lagi Maha Perkasa." Ini menunjukkan kebesaran & keagunganNya sebagai Tuhan yg Maha Kuasa lagi Maha Kekal Hidup, tidak mati.

✐ Selepas 40 tahun, Malaikat Israfil a.s. dihidupkan, seterusnya meniup sangkakala untuk kali ke-2, lantas seluruh makhluk hidup semula di atas bumi putih, berupa padang Mahsyar (umpama padang Arafah) yang rata tidak berbukit atau bulat seperti bumi.

✐ Sekelian manusia hidup melalui benih anak Adam yg disebut "Ajbuz Zanbi" yang berada di hujung tulang belakang mereka. Hiduplah manusia umpama anak pokok yang kembang membesar dari biji benih.


SUDAH BACA??? TINGGALKAN KOMEN YE!!! LIKE SKALI TAU!!!..

Jom Layan : The Killer Elite

Selepas gua melantak kat IKEA, gua dan member² lepak kat panggung wayang pulak. Movie yang gua layan kali ni adalah Killer Elite.. bagi korang yang belum tengok cerita ni, jom gua citer sikit pasal asal citer ni ok.. ini kisah sebenar yang diorang ambil dari novel THE FEATHER MAN... (korang leh tgk ape citer sebalik ni kt wikipedia).. 




Gua layan citer yang action, so bagi korang yang suka citer aksi, ni la cerita yang terbaik... pelbagai taktik untuk membunuh digunakan dalam cerita ni. Segalanya untuk menyelamatkan seorang rakan. Kalo korang nak tau lebih lanjut, kena la hadirkan diri ke panggung yang berdekatan anda.. hahahaha.. enjoy okay.. ^^


Nak tengok rating dan sinopsis?? Tgk sini.. http://www.imdb.com/title/tt1448755/

Jom sama tengok trailler Killer Elite kat youtube.. http://www.youtube.com/watch?v=lft48yFsHGU

SUDAH BACA??? TINGGALKAN KOMEN YE!!! LIKE SKALI TAU!!!..

Topic : Meatball IKEA Terbaek Ke?

Salam persinggahan.. hari ini hari selasa, kalo korang yang pergi ke IKEA kat THE CURVE tu, mesti korang tau yang hari ini, meatball kat IKEA murah skit.. TAPI..... arini aku teringin nak makan meatball kat IKEA tu sebanyak 20biji.. harga yang aku kena bayar lak RM16.++... Memandangkan selama ni aku makan 10biji je.. tu pun da murah, cuma RM8.00 je... memang arini aku lapar, satu hari aku tak makan pape lagi.. hahaha.. so ni kiranya melantak sampai kenyang la...


Ape yang best pada meatball ni adalah sos dia.. memang ada kelainan.. kalo boleh, tiap² ari selasa aku nak makan benda ni.. hahaha.. walaupun makan banyak² boleh buat aku muak tapi, kesedapannya xdapat aku tolak.. ^ -*... Sekian...


SUDAH BACA??? TINGGALKAN KOMEN YE!!! LIKE SKALI TAU!!!..

The Lucky One :)

This is SPECIAL entry for akak Erin...





Kerana beliau sudi memberikan GiveAway kepada saya.. Walaupun belum dapat, xsabar da ni.. :) Kepada korang yang alang² singgah kat blog saya ni, sila la melawat blog akak tu.. mane la tau korang pun bertuah gak.. hehe.. ^^

SUDAH BACA??? TINGGALKAN KOMEN YE!!! LIKE SKALI TAU!!!..

Pencarian 50 blogger oleh Chegu Zubir





p/s: Sebagai menyokong program c.z, aku pun nak join jugak la pencarian 50 blogger oleh chegu zubir ni.. thanks to c.z. korang yang singgah blog ini, jom la join skali ok.. ^^v



SUDAH BACA??? TINGGALKAN KOMEN YE!!! LIKE SKALI TAU!!!..

Rindu Bertandang lagi...

Ehem²... tu bukan tajuk lagu hattan tau.. tapi tu la yang aku tengah rasa sekarang terhadap awek aku yang sekarang ni kitorang jarang berhubung. Ada je yang mencuri masa aku dan dia.. Tapi xpe, sekarang aku nak dia tau yang aku betul² rindukan dia. Harap² leh la dating kalo dia free weekend ni.. Aku memang xtau nak ucapkan kerinduan aku pada dia tapi aku nak cuba nyatakan dengan secubit ayat yang aku cipta sendiri.. Mungkin xseindah puisi orang lain tapi aku harap ia cukup untuk buat si dia gembira.. 


Dikala ku bersama denganmu,
Indah dunia menemaniku,
Engkau setia dengan cintamu,
Untuk bersama diriku,

Jarak pemisahan kita,
hati tetap dekat bersama.
walau jasad kita jauh,
dijiwa diminda engkau disisi.

Dalam kesibukan masa,
kesunyian mengdampingi diri,
sehari lama ku rasai,
tanpa dirimu aku sunyi,

namun cinta ini tetap ada,
masih menebal kekal dijiwa,
hadirlah dirimu bersama cinta,
berikan kepadaku oh segalanya,

kuharapkan pertemuan mata,
dengan dirimu pengubat rindu,
walau sekejap aku terima,
kerana rinduku padamu inginkannya,

datanglah sayang kepadaku,
bibitkan senyum indahmu itu,
ubatilah jiwaku yang merindu,
tetaplah untukmu oh selamanya.


Sayang, saya harap awak suka dengan ape yang tertulis itu, seperti yang telah saya bagitau, saya rindu giler kat awak.. Mungkin sebab masa kita bersama tak lama, inilah dapat saya berikan pada awak agar awak tau kerinduan dihati saya milik awak.. Sekian...

 

SUDAH BACA??? TINGGALKAN KOMEN YE!!! LIKE SKALI TAU!!!..

Air Terjun Lata Hammer

Salam.. rasanya dah banyak hari saya tidak meng'update' blog yang bertuah ni.. ^^ .. Sekarang, ape yang saya nak ceritakan adalah mengenai tempat best yang dah saya lawat semasa cuti bersama kawan².. Kitorang walaupun student masih lagi rajin jalan² and buat aktiviti lasak lagi mencabar.. Bila masa nak study ntah.. hahaha..

Tempat yang kami pergi ialah Lata Hammer. Lata Hammer ni bertempat diantara jalan gombak lama ke bentong.. Kalau dari highway karak, korang leh ambik exit ke kg bukit tinggi selepas tol bentong. Bagi korang yang belum tau pasal keindahan air terjun lata hammer ni.. meh tengoh gambar yang saya ambil ni.. ---->

 
Amacam??? Cantikkan??? Air terjunnya yang sukar untuk didampingi, memang mencabar bagi yang hati kental untuk berenang ke arahnya... Air yang sangat deras dan dalam memang best untuk mandi mandi, lagipun disini siap ada pasir pantai lagi.. fuhh!! cam kat pantai je kan.. Ada port untuk berkhemah lagi.. memang kat sini terbaek!!! Walaupun terpaksa meredah hutan selama lebih kurang 1jam, kepenatan itu akan terubat pabila melihat air terjun yang indah ini.. 
 


 
Perjalanan yang xakan sunyi dari bunyi deruan air sungai yang mengalir disepanjang jalan.
Bergambar kenangan sebelum berangkat pulang yang akan pastinyer membuat kitorang mandi peluh.. ^^
........ Sekian sahaja cerita dari saya.......

SUDAH BACA??? TINGGALKAN KOMEN YE!!! LIKE SKALI TAU!!!..

Kekasih Merajuk

Buat insan yang bergelar kekasih, disini saya ingin berkongsi sedikit perasaan saya terhadap seorang perempuan. "perempuan" insan yang memang bagi saya susah untuk difahami dan sukar untuk saya agak tindakannya. Difikiranya tiada yang dapat dimengertikan. Namun, untuk dirimu yang bernama kekasih, saya luangkan masa saya untuk mencoba fahami ape yang tersirat dihatimu, dengan harapan agar dirimu tidak merasa sedih dan dihatimu sentiasa berteman.

Kekasihku, ku datang kepadamu,
membawa hati yang penuh rasa cinta,
gembira tidak terkira,
ingin melihat dirimu bahagia,

Kekasihku, ku tatap matamu,
rahsia terpancar jelas menyinar,
bingung diriku memikirkannya,
apa silapku terhadap dirimu,

Kekasihku, ucapanku tiada dipedulikan,
seperti patung tiada bernyawa,
rajukmu tiada berkesudahan,
mengikut hati yang tidak peduli,

Kekasihku, hati pilu seperti kaca,
adakah hilang cinta dan rindu,
dek kerana silap bicara,
dirimu pergi jauh dariku,

Senyuman indah engkau berikan,
isyarat diri masih sayang,
hati lega erat genggaman,
kerana cinta aku turutkan.


Kekasih, ingatlah bahawa hati ini sentiasa ingin menemani hatimu, tiada waktu untuk digambarkan kerana ia kekal tersemat, kuharapkan dirimu mengerti hasrat hati yang mencintaimu ini. Sekian terima kasih... ^^



SUDAH BACA??? TINGGALKAN KOMEN YE!!! LIKE SKALI TAU!!!..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...