Kisah Bangang Dalam Bas RapidKL

Salam..

Entry hari ni aku nak story morry kat korang tentang peristiwa bangang yang first time berlaku dalam hidup aku ni.. Malu lak tengok orang melayu gaduh depan foreigner.. ish3..

....sekadar gambar hiasan....

Benda ni jadi depan mata aku semasa aku naik bas rapidkl, aku ni suka dengar mp3 pakai earphone, so xdela dengar sangat pape yang berbunyi disekeliling aku tapi tiba2 aku dengar suara bising, aku terus pandang dan mencabut salah satu earphone tuk mendengar ape yang terjadi. Rupa-rupanya driver bas dengan salah sorang penumpang bergaduh.. huhu.. punca sebenar aku pun xtau tapi dari ape yang aku dengar dari penumpang tu, dia cakap driver tu rampas duit tambang dia. Driver bas ni badan dia kecik n kurus je tapi kuat melawan. Sorang lagi tu pulak brader yang umo dalam 40thn camtu. Brader tu memang xpuas ati dengan driver tu, siap ajak gaduh kat luar lagi. Semua ni disaksikan oleh seluruh penumpang bas seramai dalam 30orang. Aku yang berada ditengah2 ingat nak damaikan je diorang ni takut jadi lagi parah kan tapi mujurlah ada sorang mamat pakistan yang jarakkan diorang. Gaduh mulut diorang ni berlarutan sampai 5minit. Driver tu yang memang tak puas hati berterussan menghalau brader tu tapi brader tu nak naik jugak sebab dia cakap da bayar pakai kad. Aku jadi tersengeh skit (cover skit kan). Macam2 la kan. Akhirnya diorang puan sama2 diam lepas driver tu kembali bawak bas. that all la citer aku.

Moral of the story : Buat semua driver bas seluruh dunia, respect your passenger, buat semua penumpang  
                              pulak, banyakkan bersabar ok.. mungkin driver tu stress kerja kot. tu yang mood
                              xbrape ok tu. Papepun, peace ok.. yeah!!!



SUDAH BACA??? TINGGALKAN KOMEN YE!!! LIKE SKALI TAU!!!..

9 comments:

✿ Myra ✿ said...

ohooo...malu2..budi bahasa budaya kita

Junk said...

yup3.. btl2.. :)

aidajusoh said...

cuba ckp lelok..xyah laa gaduh2 :)

mr tapah said...

klaka4 la plak tp tu la kan... boleh je kan ckp elok2..

Eera Shera said...

tu la yg jadi kalau x tau sabar

Ayien Ocaca said...

tapi siez, yien pnh kene jugak dgn driver bas yang kuang ajar and gatal tau...
unlike !!

anys said...

tk pape driver tu, -.-

ila said...

driver bas tu cari la rezeki yg halal.
x malu gknya gaduh depan org raamai

syimiekitty said...

a ah skrg rapid guna rabbit card..Alhamdulillah setakat ni pengalaman tengok driver bas sabar je bila rabbit card tu buat hal

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blog Indah Ini Milik Sepenuh Junk Rx®